31 Ocak 2011 Pazartesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Kıtır Kıtır , ağızda dağılan hoş aroması ile ard arda yemek isteyeceğiniz bir lezzet portakal kabuğu şekerlemesi. İster taze ekmek üzeri kaymak ile isterseniz kekin içine küp küp doğrayarak tüketin. Yada benim gibi mutfağa her giriş çıkışta atıştırarak... Yapılışı gayet basit. 4-5 adet portakalın kabuğu jülyen kesilir ve 2 kere suyu değişerek kaynatılır. Ardından 2-3 kerede suda bekletilerek acılığından kurtuluruz. En zahmetli kısmını aştık. Daha önce anlattığım şekilde kireç kaymağında portakal kabuklarını 3-4 saat bekletip ardından bol su ile tekrar yıkanır.


Ben göz kararı 1 küçük su bardağı şeker ve az da su ekledim. 20-25 dakika sonra altını kaparken limon sıktım birkaç damla, işte bu kadar.



Servis öncesi üzerine şeker serptim. Yarında sırada çikolatalısı var. Deneyeceklere şimdiden afiyet şeker olsun.