23 Kasım 2009 Pazartesi

Pazar sabah kahvaltı için yaptım minik ekmekleri, taze taze yiyelim diye...


Sevgili Ece'nin blogunda ilk görünce ekmeğin resmini heidinin dedesinin yaptığı ekmeklere banzetmiştim. Tarif gayet kolay. Un, su ,maya biraz da tuz...


Bu üçlüyü yoğurdum ve mayalanması için üzerini örttüm. Yarım saat sonra tekrar yoğurarak mayalanma işlemini hızlandırmak için fırını 60 derecede çalıştırdım. (Bu tekniği emektar bir pasta ustasından öğrenmiştim çok işe yarıyor) Ekmekleri muffin kalıbına pay edip mayalanması için fırına yerleştirdim. Yarım saat olmadan çok güzel kabarmışlardı. 175 derecede 15-20 dakika pişirdim.


Fırından çıkınca koydum tabağa tereyağ ve tulum peynirini. Resimledikten sonra afiyetle yedik.Şimdi buğday unlu ve tahıllısını deneyeceğim en kısa zamanda. Aklına sağlık Ece....