31 Ağustos 2009 Pazartesi

Lokumlu Kurabiye

Çok severim lokumlu kurabiyeyi . Bu aralar da kötü dadandım. Hafta da iki kere falan yapmaya başladım. Özel bir tarifi de yok benim kurabiyelerin. Sade kurabiyelerin ortasına sakızlı lokum ekliyorum. İşin sırrı lokumda bence. Geçen hafta oğlumla Eminönü Hacı Muhittin Bekirden aldık sakızlı lokumları, muhteşem bir lezzet...

Malzemeler;
380 gr Un
180 gr Şeker ( bana tatlı geldiği için 150 gr. ekliyorum)
220 gr tereyağ (oda ısısında)
3 yumurta sarısı ( oda ısısında)
1-2 damla vaniya ekstratı

Hazırlanışı;

Şeker ve tereyağı mikser ile krema olana kadar çırpıp yumurta sarılarını ekliyorum. Elenmiş unu ve vanilyayı ilave edip hamuru tezgahta yoğurup formunu alması için yarım saat derin dondurucuda bekletiyorum. Cevizden küçük kopardığım hamura lokumu ekleyip yuvarlıyorum. Ve yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizerek 170 derece fırında kenarları pembeleşene kadar ( yaklaşık 20 dakika) pişiriyorum.

Servis ederken üzerine pudra şekeri serptim.


Bu kurabişler sevgili arkadaşım Esra'ya gitti. Özel bir mesajı olduğu için de kutusuna melek bebek figürü eklendi...