28 Şubat 2010 Pazar

Şekerpare Tatlısı

Cumartesi akşam Tatlılar Gülcan'ın blogunda tarifi görünce dayanamadım, ağzımın suları akarak mutfağa girdim. Ve hayatımda ilk kez şekerpare yaptım. Ben tatlıyı yaparken tarifte ufak tefek değişikler yaptım. Margarinim olmadığı için tereyağ kullandım ve hindistancevizi eklemedim. Onun yerine üzerini cevizle süsledim. Yaklaşık 2 borcam tepsisini doldurdu şekerpareler. O kadar hafif ve ağızda dağılan lezzette olduki benim gibi şekerpare severlere denemeleri için şiddetle tavsiye edilir))
Orjinal tarif için linki tıklaya bilirsiniz.
http://tatllar.blogspot.com/2010/02/sekerpare-tatlisi.html


Şerbet dökülmeden önceki hali..


Can'ın Cup Cake'leri

Oğlum 10 gündür benden cupcake yapmamızı istiyordu. Can bey genelde yapım aşaması ile ilgilenip yemediği için ben de bu isteğini öteliyordum, bugüne kadar..


Baktım bugun bloguma girip daha önceden yaptığım cupcake tarifini bulup uygun malzemeleri çıkarmış mutfakta beni bekliyor. Hal böyle olunca Can şefin çırağı olarak girdim mutfağa..


Görüldüğü gibi hijyen kurallarına tamamen uyuldu. önlük istinye parka Milka'nın aktivitesinden. Bandana sevgili Edanın hediyesi..


Can'da cupcakelerden birini edanın oğlu Dimitri için kendi elleri ile süsleyip götürdü arkadaşına..Bizim pazarımız böyle geçti. Bol hamurlu bol kremalı..


Denemek isterseniz tarifi aşağıda: