17 Ocak 2011 Pazartesi

Kirec Kaymaginda Kabak Tatlisi

Cok severim Iskenderun usulu kabak tatlisini. Dis tarafi sert ici disina tezat yumusacik. Evde bir parca kirecim vardi, kabaklari da alinca bu seferde kirecte yapayim dedim. Cok lezzetli oldu ama bir daha yapmayacagim. Kendileri bana 1 kg olarak geri donduler:(

Malzemeler:2.5 kilo kabak,5 bardak seker,bir kac damla limon, 1 bardak su.

Kirec Kaymagi icin: 1 tencereye su ekleyip icine goz karari kirec koyuyorsunuz. Ben 1 cay bardagi ekledim. 1 saat kadar kirecin dibe cokmesini bekleyip ust berrak suyundan yavasca aliyorsunuz( bu suya kirec kaymagi deniyormus). Kabaklarin uzerini gececek kadar bu sudan ekleyip en az 3-4 saat kirec kaymaginda bekletiyorsunuz.
Daha sonra iyice yikayarak pisirelecek tencereye alinip seker ilave edilerek kisik ateste pisiyor. Gerektikce su ilave ederek en son limonu ekleyip ocagi kapatabilirsiniz.

Bu muhtesem lezzeti deneyeceklere simdiden afiyet olsun.

Not:Bozulan klavyemin yerine ingilizce klavye taktiklari icin yazilarim karisik cikabiliyor.
Kusuruma bakmayin lutfen:(

11 yorum:

MÜNSTER dedi ki...

Ellerine saglik canim benim, kabak tatlisini cok ama cok severim fakat böylesini yani kirec kaymaginda pisenini hic yememistim... Dahasi kirec kaymagini hep duyarim ama nasil oldugunu simdi senden ögrendim... Bazi recelleri de bu sekilde yapiyorlar sanirim... Afiyetler olsun yiyenlere... Sevgilerimle,

zencefil dedi ki...

Filizcim yakinda portakal kabugu yapacagim bu sekilde oda cok guzel oluyor,

zencefil dedi ki...

Filizcim yakinda portakal kabugu yapacagim bu sekilde oda cok guzel oluyor,

EcE Çakıroğlu dedi ki...

ellerine sağlık canım bizde patlıcan reçelini felan kireç kaymağıyla yaparlar ne kadar lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Dün de Narince de okumuştum bu şekilde kabak tatlısı ellerine sağlık Fundacığım. Bloğuma yazdığın içten yorumların içinde teşekkür ederim sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...

Kireç kaymağındaki kabak tatlısını ben daha çok seviyorum ellerine sağlık canım...

YEMEK VAKTİ dedi ki...

Anneme göre zaten kabak tatlısı kirece yatırılmadan olmazmış:)haklıymış desenize:)

la boheme dedi ki...

kırecte tatlıyı ılk defa duyuyorumçbıldıgımız kırec galıba bu.en kısa zamanda denemek ısterım.
sevgıler

zencefil dedi ki...

Sevgili Ece bayılırım kireçte patlıcan, karpuz reçellerine))

Teşşekkür ederim Mis Kokulu Lezzetler

Aslıcım teşekkür ederim
Sevgili Yemek Vakti böylesi ayrı bir lezzetli oluyor böylesi,

Sevgili La Boheme bende ilk duyduğumda aynı tepkileri vermiştim. Evet bildiğin kireç. fakat sadece üstteki duru suyunu kullanıyorsun.

birtutamkekik dedi ki...

merhabalarr:))
sayfanızı yeni keşfettim:)
çıkmak ne mümkün buradan:)
nefiss paylaşımlar her biri...
yüreğinize sağlık...
seve seve izliyorum sizi..
bende beklerim sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle

zencefil dedi ki...

Ne güzel yorum, sabah sabah içim açıldıç. Teşekkürler..