8 Mart 2009 Pazar

KANDİL SİMİDİ



Kandillerde simit almayı, peynir ile yemeyi ve gittiğim yerlere götürmeyi çok severim. Sevgili Cafe Royal Blogta Kardelenin yaptığı simitleri görünce çok mutlu olmuş, en yakın zamanda yapmak üzere listeme almıştım. Ablamlar biraz tuzu az keşke sirke koysaydın eleştirilerine rağmen sıcak çayın yanında peynir ile iyi gitti.


Malzemeler;


450 gr un


1 paket kabartma tozu


200 gr tereyağ erimiş


200 ml süt


1 çay kaşığı tuz


1 yumurta


Üstü için


1 yumurta çırpılmış ve susam





Hazırlanışı;


Yağ,yumurta ve sütü çırpıyoruz.Üzerine un, kabartma tozu,tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Hamurdan yaklaşık 36-38 minik halkalar yapıp önce yumuytaya sonra susama bulayıp 160 derecede 40 dakika pişiriyorsunuz.(orjinal tarif 160 derece 30 dakika)