19 Kasım 2011 Cumartesi

Fırında Pekmezli Kabak Tatlısı

Kış bütün güzelliği ile kendini hissettirirken kışın simgesi bu güzel meyveler sırasıyla evlerimize girmeye başladı.
Kabak tatlısını daha önce kireçte denemiştim. Dışı sert olduğu halde içi yumuşacık İskenderun yöresine ait muhteşem bir lezzet. Pekmezlisini Bayramda Sapanca da ilk kez denedim ve hoşuma gitti. Bloglarda gezip tarifleri incelerken Kemalpaşa Tatlısı Blogunun güzel tarifini buldum. Hoş o pekmezli kabak tatlısını kireçte denemiş. Ben pekmezli ilk denememi fırınlayarak yapmak istedim.
Denemeye değer muhteşm bir lezzet oldu. Kesin kilo olarak bendenize geri dönecek bu güzel tatlı...
Gelelim Tarife;
Dış kabukları ayıklanmış hali ile 1.6 kilo kabak
3 Su bardağı şeker
1/2 Su bardağı pekmez (1/2 su bardağı su ile incelttim)
Hazırlanışı;
1- Kabakları kalın dilimler halinde tencereye alın
2- Üzerine şekeri ekleyerek ocağı yakın
3- Pekmezli suyu yavaş yavaş ekleyin
4- Tencereye yapışmaması ve her iki tarafınında orantılı pişmesi için ters düz yaparak yaklaşık 30 dakika pişirin.
5- Fırının ızgara kısmını açarak yüksek sıcaklıkta ısıtın
6- Kabak tatlısını ve sosunu borcama alarak 5 dakika kadar fırınlayın. ( kalan sosun fazlasını bir dahaki sefere kullanmak üzere dolapta muhafaza edebilirsiniz.
7- Kabak Tatlısını soğumaya başlarken kaymak ile servis edebilirsiniz.