8 Aralık 2011 Perşembe

Üzümlü Cevizli Kısır

Kısır severmisiniz. Ben bayılırım.
Sizde kısırı çok sevenlerdenseniz unutun klasik tarifleri. Arkadaş ortamında ne zaman yapsam farklı sunumundan dolayı çok şaşırtan ve çok beğenilen bir tariftir Üzümlü Cevizli Kısır.
Lezzeti nar ekşisinden gelen tarifin sadece maydanoz ,ceviz ve üzüm var. İlk fırsatta denemenizi ısrarla tavsiye ettiğim tarifin hazırlanışı ve malzemeleri;
Malzemeler: 1 kase ince bulgur,2 Kade kaynar su, tuz,yarım demet maydanoz-1 su bardağı ceviz ve üzüm
Hazırlanışı:
Bulgurun üzerine kaynar suyu ilave edip tuzunu ekleyerek üzerini kapatın.
Maydonozları ince ince kıyın
Üzümü ılık suda bekletin. Şişince suyunu süzün
Cevizleri inik minik kırın
Tüm malzemeyi karıştırıp damak zevinize göre nar ekşisi ekleyin. Ben ekşiyi sediğim için çok bol ekledim.
Servis saatine kadar buzdolabta dinlendirin.