23 Mart 2010 Salı

Çikolatalı Tart

Bugün kurabiye yaparken elimde kalan hamurları nasıl değerlendireceğimi düşünürken tart yapmaya karar verdim. Tart hamuru ve kurabiye hamuru özünde aynı tek fark tart hamuruna yumurta beyazı eklenmiyor. Pişme sırasında hamurda çekme yaptığı için. İkram edeceğim kişiler annem babam ve sevgili teyzem olduğu için bu riski göze aldım.

Hamur piştikten sonra hiç enddişelendiğim gibi olmadı. Formunukorudu. Kurabiye hamuru tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Üzerlerini hafta sonundan kalad bitter ve fildişi çikolatalı ganajlarımı kullandım. Ganaj Tarfi için buraya bakabilirsiniz.

Hamuru 150 derecede 15 dakika pişirdim. Hamur kurumasın diye bilerek dereceyi yükseltmedim.
Ve hamurun ilk hali. Denemek isteyenlere şimdiden afiyetler olsun)))