15 Ocak 2014 Çarşamba

Desenli Rulo Pasta

 
Fatih Halk Eğitim Merkezinde ilk dönem Pastacılık öğrencilerini mezun etmeye 1 kala hızla pasta yapmaya devam ediyoruz. Geçen hafta muzlu rulo pasta yapmıştık. Keki, aroması ve süngerimsi yapısı ile çok lezzetli olmuştu. Bu hafta bunu bir aşama ileri götürelim dedim. Kekimizi kalp desenli yaptık:))
 
 
Desenli Rulo Pastanın nasıl yapıldığını aşama aşama fotoğraflayarak sizinle paylaşmak istedim.
Tepsi boyutunda kestiğimiz yağlı kağıdımıza en ufak boy kalp kalıp ile 4 sıra kalp çizdik. Sonra yağlı kağıdı ters çevirdik. Böylece kalemdeki kurşunu hamurumuza bulaştırmadık. Yaptığımız hamurdan 4-5 yemek kaşığını bir kaseye koyup kırmızı gıda boyası ile renklendirdik. Sıkma torbası ile kalplerin içini doldurup 2 dakika fırınlayarak şeklin bozulmasını önledik. 
 
 
Malzemeler; 3 yumurta, 3 kahve fincanı, 2 kahve fincanı şeker, 4 yemek kaşığı su, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç Malzeme; Pastacı kreması-Muz veya çilek
 
Hazırlanışı; Yumurtayı şeker ile çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Suyu azar azar ekleyin. 4-5 kaşık hamuru ayrı bir kaseye alıp renklendirin. Şekil çizdiğiniz yağlı kağıdın içini doldurun. 2 dakika yağlı kağıdı fırınlayın. Üzerine hamuru döküp 160 derecede 11 dakika fırınlayın.
 


 
 Fırından alıp biraz ılındığında hemen rulo yapın. 10 dakika sonra yavaşça yağlı kağıdı çıkarın.Hazırlamış olduğunuz pastacı kreması ve meyve ile kekin içini doldurup tekrar rulo yapın.
Hazırladığınız pastanızı dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.