17 Ocak 2011 Pazartesi

Kirec Kaymaginda Kabak Tatlisi

Cok severim Iskenderun usulu kabak tatlisini. Dis tarafi sert ici disina tezat yumusacik. Evde bir parca kirecim vardi, kabaklari da alinca bu seferde kirecte yapayim dedim. Cok lezzetli oldu ama bir daha yapmayacagim. Kendileri bana 1 kg olarak geri donduler:(

Malzemeler:2.5 kilo kabak,5 bardak seker,bir kac damla limon, 1 bardak su.

Kirec Kaymagi icin: 1 tencereye su ekleyip icine goz karari kirec koyuyorsunuz. Ben 1 cay bardagi ekledim. 1 saat kadar kirecin dibe cokmesini bekleyip ust berrak suyundan yavasca aliyorsunuz( bu suya kirec kaymagi deniyormus). Kabaklarin uzerini gececek kadar bu sudan ekleyip en az 3-4 saat kirec kaymaginda bekletiyorsunuz.
Daha sonra iyice yikayarak pisirelecek tencereye alinip seker ilave edilerek kisik ateste pisiyor. Gerektikce su ilave ederek en son limonu ekleyip ocagi kapatabilirsiniz.

Bu muhtesem lezzeti deneyeceklere simdiden afiyet olsun.

Not:Bozulan klavyemin yerine ingilizce klavye taktiklari icin yazilarim karisik cikabiliyor.
Kusuruma bakmayin lutfen:(