11 Aralık 2011 Pazar

Portakallı Çikolatalı Kek

Günaydın. Mutlu enerji dolu keyifli bir pazar dilerim...
Limonu, mürdüm eriğini ve şeftaliyi keke çok yakıştırır ve severim. Tatlı ve ekşinin birbirini tamamlaması tatlıya çok yakışıyor bence. Geçen gün arkadaşlarım gelecekti oturmaya. Laf arasında da keki çikolatalı çok sevdiğini söylemişti Didem. Bende yoğun çikolatalı kek yapmaya karar verdim. Yine ekledim içine meyveyi duramadım:) Bu sefer tercihimi portakaldan yana kullandım. Resmini çekmeye fırsat bulamadığım kireçte yaptığım portakal şekerlemelerim vardı onları kullandım. Portakal aroması yakışıyor çikolataya haliyle de keke. Ağızda dağılan çok fena yedikçe yediren bir kek oldu sonuçta.
Bu tarifi Özlem'in ev sahipliği yaptığı Çay Kahve Sohbet etkinliğine gönderiyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu( ben 1 su bardağı ince dilim portakal şekerlemesi ekedim)
1/2 su bardağı süt
Hazırlanışı:
- Şekeri, yumurtayı ve yağı krema kıvamına helene kadar çırpın
- Diğer malzemeleri ekleyerek akışkan bir hamur elde edilecek
- Yağladığınız kek kalıbına ekleyerek 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin