18 Kasım 2011 Cuma

Fırında Makarna

Uzun zamandır Fırında Makarna yapmamıştım. Hem pratik hem lezzetli olduğu için yorgun argın eve geldiğim zamanlarda kurtarıcı aslında. Günlük 2500 kalori, alımı için uğraşan biz gibi iştahsız çocuk sahibi aneler için de can simidi..
Malzemeler; 1 Yufka - 1 yumurta - 5 yemek kaşığı yoğurt - göz kararı sıvı yağ -1 kase rende kaşar - yarım paket haşlanmış makarna- 1 tutam tuz
Hazırlanışı;
1- Yumurtayı çırpıp yoğurt, sıvı yağ ve tuz ile karıştırarak sosu hazırlayın
2- Yağlanmış borcama yufkayı serin
3- Haşlanmış makarnanın yarısını yufkanın üzerine serip sosun ve peynirin 3/1'ini üzerine dökün.
4- Kalan makarnayı üzerine döküp sos ve peynirin yarını ekleyin
5- Borcamdan dışarı sarkan yufkayı soslu makarnanın üzerine kapatıp alan sosu ve peyniri en üste sürün
6- 170 derecede 25-30 dakika fırınlamak yeterli.