8 Ocak 2011 Cumartesi

Acibadem Kurabiyesi

Efendim hazir bugun calismiyorum aldim malzemeleri girdim mutfaga niyet makaron yapmak.Dus Bahcelerinin 'Bastan cikaran Lezzetler' aktivitesine gondermek icin. Ama atladigim bir sey oldugunu kurabiyeler firindayken goruyorum. Kullanmam gereken pudra sekerinde %3 ten fazla nisasta olmamaliydi. Celal Usta Pudra sekeri kullanmak yerine marketten aldigim sekeri kullaninca kismette acibadem kurabiyesi yemek varmis.Lezzeti muhtesem mis gibi badem kokulari arasinda daha sogumadan indirdik kurabiyelerin yarisini mideye... Malzemeler:90 gr badem unu,150gr pudrasekeri(nisasta orani en fazla%3) 3 yumurta beyazi,1tatli kasigi krem tartar,3damla limon, 4 yemek kasigi seker.
Hazirlanisi: Badem unu ve pudra sekerini eliyoruz. Mikserde 3 yumurta beyazini cirparken krem tartar ve sekeri yavas yavas ekliyoruz.Limonu ekleyip en fazla 5 dakika cirpip 2 malzemeyi birlestiriyoruz. Bu asamada 2' ye bolup pembe ve yesil ile renklendirdim. Sikma torbasina doldurdugum hamuru aralikli olarak yagli kagitli tepsiye siraladim. Havasini cikarmak icin bir kackez sertce tepsiyi tezgaha vurdum.1 saat tezgahta bekletip 150 derecede 11 dakika firinladim.
50 dr beyaz kuverturu mikroda eritip gida boyasi ekledigim 50ml. kremayi ekleyerek karistirdim. Pembeye ek olarak 1 kasik cilek aroma ekledim. Dolapta sogutup kurabislerin arasina surerek birlestirdim.

Oglumla birlikte aralarina kremayi surerek kapadik. Can 2 farkli rengi birlestirmeyi tercih etti. Begenerekte yedi. Oyku geldi o sirada teyze ev mis gibi badem kokmus dedi. Tadina baktiktan sonra da nasil bu kadar badem kokar disardan alinca bu tad olmuyor dedi. E olmaz tabi. Posette toz halinde satiyorlar icine su ekle yeter. Icinde ne kadar kimyasal var bilinmez. Hos bu acidan bakinca da disardan hic bir say almamak ve yememek lazim. Neyse bana musade simdiden iyi pazarlar...