29 Haziran 2010 Salı

Lavanta Yağı

Bugün Tijen sayfasında ne güzel yazmış stresten arınmanın ipuçlarını. Benimde sabahım böyle oldu işte. Kapı çaldı karşımda Mustafa bey. Kendisi bahçevandır. Hemde işini severek yapar öyle bir yapar ki bahçedeki tüm çiçekler onun çocuklarıdır sanki. Elinde bir buket lavanta. Bilir lavantayı çok sevdiğimi. Nasıl mutlu oldum nasıl bir anda enerji doldum size anlatamam. Boşuna dememişler uzun yaşamın sırrı lavantada diye. Bir ara dışardaydım. Geldiğimde evi kokusu ile sarıp sarmalamıştı lavantalar..Güne mis kokularla başlayınca geçen sene sevgili Özlem'in tarifi ile yaptığım ama bir türlü yayınlamaya fırsat bulamadığım Lavanta yağı görsellerini buldum.


Tarifin orjinali için özlemin doğası linkini tıklayabilirsiniz. Aşamalar çok basit. Lavantaların tanelerini bir kavanozun içine ayıklayın ve ağzını kapatın.


Güneşin altında birkaç gün bekledikten sonra zeytinyağ ( ben zeytinyağı tercih ettim ama başka yağlarda oluyor galiba) ekleyip 10-15 gün kadar sonra süzdüm. Annem den aldığım minik reçel kavanozlarına paylaştırdım. Tabii logolu etiketimi de ekleyerek:))
Geldiğimiz nokta budur)) Geçen ramazan ayında hangi arkadaşımızın evine gitsek bu miniklerden götürmüştüm hatıra. Bu seneye kalanlar da bozulma yada ağırlaşma yok. Miss kokusu devam ediyor..