9 Şubat 2012 Perşembe

Pazı Dolması

Akşama ne pişirsem derken pazılar gözüme ilişti pazarda, tazecik koyu yeşil. Hemen dolmanın pişmiş halini üzerinde yoğurt ile hayal ettim. Yerken dedimki tam hayal ettiğim gibi:)
Pazı dolmasını yapmak bana yaprk sarmadan daha kolay geliyor. Yaprakları saplarından ayrıp hepsini kaynar suya daldır çıkar. Hazırladığın içi yapraklara sar. Yapması kolay pişmesi kolay...

Gelelim saplara...Bir kaç yıl önce pazı aldığım bir köylü yaşlıca amca kızım sakın saplarını atma onları da pişir bana söz ver demişti. Onun hatırına sapları illaki değerlendiririm. Ya tencerinin dibine serip dolmaların dibi görününce yensin diye, yada hafif kaynatıp sirke ve tuz ile marin edip güzel bir meze haline getiriyorum.

Pazı dolmasını beğnip sevenlere, denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.