22 Ocak 2014 Çarşamba

Çikolatalı M&M'li Kurabiye

 
Merhabalar,
Fatih Halk Eğitim Merkezin de gerçekleştirdiğimiz Pastacılık eğitimleri son hızla devam ediyor. Bu yılın ilk mezunlarını vermeye 3 hafta kaldı.
 
Bu hafta konumuz Çikolata... Dün Çift çikolatalı kurabiye (tarifi yakında) - Çikolatalı M&M'li Kurabiye ve Çikolatalı Pandispanya (Perşembe günü yapacağımız çikolatalı pastaya ön hazırlık) yaptık.
Çikolatalı M&M li kurabiyelere çocuklar bayılıyor. Cake Boss Newyork'ta bu kurabiyeyi gördüğüm zaman kutulayıp Can'a getirmiştim. Dün yediği kurabiye ondan bile güzelmiş. 1 bardak süte batırarak yerken lezzetini daha iyi anlayacaksınız. Bu güzel tarif için Cenk'e (Cafe Fernando)ayrıca teşekkürler...
 
 Malzemeler;
2 Su bardağı (280 gr.) un
1/2 çay kaşığı karbonat ve tuz
225 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 Su bardağı (200gr) şeker
1/2 Su bardağı esmer şeker ( elimizde bulunmadığı için koymadık)
2 yumurta oda ısında
2 çay kaşığı vaniya özütü
280 gr bitter çikolata ufaklı büyüklü parçalanmış
110 gr. M&M


Hazırlanışı;
-Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın ve yumurtaları ekleyin
-Un ve tuzu ekleyin
-Vanilyayı ekleyin
-Unu yedirin ve karbonatı ekleyin
-Çikolatayı ekleyin ve spatula ile karıştırarak hamura yedirin. (M&M'leri kenarda tutun)
-Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dondurma kaşığı yardımı ile (yayılacağını göz önünde bulundurarak) 5 cm ara ile dizin
-170 derecede 10 dakika fırınlayın
-M&M'lerin rengi solmasın diye fırından alır almaz kurabiyelerin üzerine yapıştırın. (ben 8. dakikada kurabiyelerin üzerine yapıştırdım. 2 dakika bu şekilde fırınladım)