16 Aralık 2013 Pazartesi

Meyveli Tart & Tartolet

 
Fatih Halk Eğitim Merkezinde bu hafta yaptığımız derste
yoğun talep üzerine Tart ve Tartolet hazırladık. Üzerini pastacı kreması ile kapladıktan sonra muz ve vişne ile süsledik.
Tart hazırlarken malzemelerin soğuk olması suyun buzlu olması önemli. Elin sıcaklığı ile hamur ısınırsa pişme sırasında formu bozuluyor. Bu yüzden tüm malzemeyi ekleyince çok fazla yoğurmadan en fazla 40 kere yoğurarak hamurunuzu hazırlamanız gerekiyor.
Pratik ve güzel bu lezzeti deneyeceklere şimdiden afiyet olsun...
 

 Malzemeler; 2 Su Bardağı+1 yemek kaşığı un, 125 gr.tereyağı (soğuk), 1çay bardağı+1 yemek kaşığı şeker,1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı vanilya, 1 yemek kaşığı buzlu su



 
,
 
Hazırlanışı;
- Derin bir kaba soğuk tereyağı ve şekeri ekleyin ve özleşene kadar yoğurun
- Diğer malzemeleri de ekleyin
- En fazla 40 kere yoğurun ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
    - 32 cm. çapında tart hamurunu kaplayın
    - Hamuru çatalla delerek kabarmasını önleyin. İsterseniz yağlı kağıt serip fasulye ekleyerek      kabarmasını önleyebilirsiniz. 
     - Soğuyan tart ve tartoletlerinizi soğuk pastacı kreması ile süsleyin ve üzerlerine dilediğiniz meyveyi ekleyerek servis edebilirsiniz

Pastacı Kremasının Hazırlanması;
500 gr.süt, 2 yumurta sarısı, 3/4 su bardağı un, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 çay bardağı nişasta ve vanilya

-Sütün ve şekerin yarısını ocakta ısıtın.
-Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve diğer malzemeleri karıştırın.Sütü ekleyerek karışımı inceltin
-Bu karışımı Isıttığınız süte ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın
- Borcama alıp kabuk tutmaması için strech film ile kapatarak soğutun