20 Ağustos 2009 Perşembe

Frambuazlı Güllaç

Hoş Geldin Onbir Ayın Sultanı...
Ramazan Güllaçsız olurmu hiç..
Güllaçta narı çok severim, verdiği mayhoşluk ayrı bir lezzet katıyor. Nar olmadığı için frambuaz kullandım, çokta yakıştı açıkçası.. Ölçülü bir tarifim yok benim. 1 litre süte göz kararı şeker ( çok şerli veya az damak tadınıza göre) ocakta ısıtıyoruz ama kaynamasın güllaç lapa olur. Ufak bir borcamın içine güllacı kırıp üzerine bolca süt ile yumuşatalım.
Ortasına gelince bolca fıstık ve frambuaz ekledim. Tekrar güllaç ve süt koyarak en üstünü fıstık ve frambuazla süsledim. Sütünü çekmişse süt ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Kavun Frozen

Yapılması çok kolay ve lezzetli içimi ile bizim için yazın vazgeçilmezlerinden kavun frozen.. 1 dilim kavunu kesip robotta çekiyorum. Üzerine 1 top vanilyalı dondurma, 1 avuç buz istenirse 1 kaşık şeker ile tekrar çekip içilmek üzere bardaklara....
Ben bu bardakları gittiğim zaman Eminönü'nden almıştım ( dükkanın ismini hatırlayamadım) Özellikle Can dışarıda rahatça kullanıyor diye tercih ediyorum.