2 Aralık 2009 Çarşamba

Sarıyer Böreği

Sarıyer de börek yemeği çok severdim eskiden. Şimdi vakitte yok, istekte. Yazın bu böreği arkadaşım Nur da yiyince inanamamıştım. Lezzetleri çok benziyordu. Bu Bayram ikramlarım arasında aldı yerini..
Bence bu böreğin püf noktası malzemeyi bol kullanıp daha ıslak tutmakta yatıyor.
Malzemeler; Yuvarlak borcamda 3 yufka, 2 soğan ,1 kase kadar kıyma, 2 yumurta,1 çay bardağı kuş üzümü ve sulandırılmış yoğurt ve arzu ettiğiniz kadar sıvı yağ. 1 adet çırpılmış yumurtayı sulandırılmış yoğurt ve yağ ile karıştırıp yufka katlarının arasına bolca sürüyoruz. Ortaya sotelenmiş soğan kıyma ve kuş üzümlerini ilave edip kalan yufkaları katlandırarak böreği kapatıyoruz. En üste çırpılmış yumurtayı sürerek 175 derecede 45 dakika fırında pişiriyoruz.Tarifi deniyeceklere şimdiden afiyet olsun..

Üzümlü Cevizli Kısır

Sevgili arkadaşım Müge'nin tarifidir cevizli üzümlü kısır. Alıştığımız tariflerden çok farklı, soğan yok mesela. Ne zaman bu kısırı yesem tadı damağımda kalıyordu. Bayramda gelen arkadaşlarıma yaptım onlarda çok beğendiler.
Tarifi çok kolay;1 ölçü bulgur 1 ölçü sıcak su, 2 domates, 1 demet maydanoz, kuru üzüm,ceviz,nar ekşisi ve zeytinyağı...

Bulguru sıcak suda bekletirken üzümleride suda şişiriyoruz. Domatesler küp küp doğranıyor, maydonozlar kıyılıyor ve tüm malzeme harmanlanıyor. Damak tadımıza uyacak kadar üzüm ceviz zeytinyağ ve nar ekşisi ekleyerek servise hazır hale geliyor. Tarifi deniyeceklere şimdiden afiyet olsun.