30 Aralık 2008 Salı

Çikolatalı Turta



2008 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kaldı.. .
2009 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin hepimize.
Yaşamımızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep bizimle olsun.
Yeni yılımızın her anı şeker tadında olsun.
Mutlu Yıllar....






Geçen Hafta sevgili arkadaşlarımız Dilek ve Bero'nun ev partisine giderken Dileğe tatlıyı bana bırakmasın söylemiştim. Martha Day'in kitabında gördüğüm üzeri orman meyveleri ile süslenmiş çikolatalı turtayı denemeyi düşünüyordum. Sonuç çok pratik ve lezzet olarakta çok başarılıydı. Dilek'çim sen ve eşin o kadar tatlı ve o kadar pozitifsinizki, sizi tanıdığımız için çok mutluyuz...))

Malzemeler;
2 Su Bardağı+ un
125 gr. tereyağı ( oda ısısında)
1 Çay bardağı+1 yemek kaşığı şeker
1 Yumurta sarısı
1-2 damla vanilya extrat
(Tartı çukulatalı yapmak istediğim için 4 yemek kaşığı kakao ekledim)

Çikolata Sos;
200 gr. bitter çikolata
1 kutu krema

Hazırlanışı;
Önce tereyağ ve şekeri mikser ile bir kapta çırpıyoruz. Ardından butün malzemeleri katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Elimizle hamuru yoğurup, dinlenmesi için streç filme sarıp yarım saat buzlukta veya 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.


20 cm. çapındaki tart kalıbını yağlayıp, hamuru açarak kalıba yerleştiriyoruz. Tart hamurunu kabarmasını önlemek için kalıbın ortasına yağlı kağıt serip nohut vb. bakliyat ile 180 derecede yaklaşık 30 dakika fırınlıyoruz.





Çikolatalı sosu hazırlamak için çikolatayı benmari eritebilir veya benim gibi mikrodalga da kontrol ederek ( bir anda yanabiliyor) eritebilirsiniz. Eriyen çikolatayı 1 kutu krema ile iyice karıştırarak harika bir sos elde edebilirsiniz. Tart iyice soğuyunca sosu dikkatlice tartın üzerine döküp donmuş frambuaz ve böğütlen ile süsleye bilirsiniz.