25 Aralık 2008 Perşembe

Vanilyalı Cheesecake

Özlemişim Cheesecake Yapmayı...
Pazar günü Can cheesecake krizine girdiği için malzemeleri alıp beraberce Cheesecake hazırladık. Anne Willan'ın kitabında bulduğum tarif herzaman iyi sonuç verdiği için yine aynısını yaptık. Frambuaz sosla farklı bir lezzet oluyor.

Cafefernando'nun tarifinde dediği gibi cheesecake'in çatlamasını önlemek için harc karıştırma kabındayken hızlıca tezgaha vurup çıkan hava kabarcıklarını Can'la özenle patlattığımız halde cheesecake'in çatlamasını engelleyemedim. Yine de kokusu ve lezzeti herzamanki gibiydi. http://cafefernando.com/turkce/?p=144





Malzemeler :
3 kutu labne peynir
2 yumurta (oda ısısında)
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Tabanı için;
Yarım kalıp kek( veya 1 pakwet hazır kek)
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip ufaladığımız kekin üzerine dökerek harmanlıyoruz. Çember veya kelepçeli kalıbı yağlayarak keki tabanına döşüyoruz.
Ayrı bir kapta suyu süzülmüş peynir , şeker ve vanilyayı mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpıp yumurtaları tek tek ilave ediyoruz. 2 dakika daha çırptıktan sonra kalıba dökmek için karışım hazır hale geliyor. 175 C de 60 dakika fırınlıyoruz ve 2-3 saat fırının kapağını açmadan bekletip buzdolabına alıyoruz. Servisten önce 1 gece buzdolabında bekletilmesini öneririm.