22 Eylül 2013 Pazar

Bademli&Çikolatalı Biscotti

İstanbul da yağmurun sesi ile şahane bir sabaha uyandık. Sağanak nasıl güzel yağdı. 
Özlemişiz eylül yağmurunu:))


Pazar kahvesinin yanına gidecek birşeyler yapayım derken aklıma biscotti yapmak yapmak geldi. Çok zor  değil ama kıtır kıtır bir o kadar da lezzetli...
Malzeme: 80gr tereyağ,200 gr tozşeker,380 gr. un, 2 yumurta, 1tatlı kaşığı vanilya özütü, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 su bardağı file badem ve damla çikolata


- Tereyağ ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın
- Yumurtaları tek tek ilave edin
- Vanilyayı ilave edin
- Un ve kabartma tozunu-tarçını ekleyin
- Kulak memesi kıvamına gelen hamura file bademi ve çikolatayı ekleyip 1 saat dolapta dinlendirin
- Hamuru rulo haline getirip 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar fırınlayın


- Telin  üzerinde iyice soğuduktan sonra ince dilimleyin ve iyice kuruyana kadar 25 dakika kadar pişirin

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun:)