18 Temmuz 2009 Cumartesi

Referans Gazetesinde Çıkan Haberim))

Dün Referans Gazetesi Yazarlarında Müge Hanım beni aradı ve yarın bir süprizm var dedi.Geçen ay Müge Hanım ile gerçekleştirdiğimiz röportajın bugün çıkacağına ve tam sayfa çıkacağına dair hiç fikrim yoktu , gerçekten süpriz oldu. Can da kendini gazete de görünce bayıldı tabii. Haberi aşağıya kopyaladım ama orjinal hali için http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=126261&KOS_KOD=55 tıklayabilirsiniz))


Uzun yıllar otomotiv sektöründe çalışan Funda Kendiroğlu geçen yıl sektörün sorunlarından bunaldığı bir dönemde, stres altında yaşamaktansa hobisini mesleğe çevirmeye karar vermiş. Önce bir blog açmış, şimdi kişiye özel tatlılar ve pastalar üretiyor.

Günümüzde kentlerde özellikle de çalışan kadınlar arasında internetten yemek tarifi bulmak çok yaygınlaştı. Birçoğu artık yemek yapmaya karar verdiğinde, yemek kitabına bakmak yerine bilgisayarını açıyor. Yemek siteleri ve özellikle de bloklar hemen imdada yetişiyor. Kadınların tüm içtenliği ile yazdığı, denenmiş, altında da yorumların yer aldığı tarifler galiba daha inandırıcı geliyor.

Pasta yaparken artan yumurta aklarından acıbadem kurabiyesi mi yaptınız hemen aşamalarını fotoğraflıyorsunuz ve blog'unuza heyecanla yazıyorsunuz. Ve o heyecan, blog tiryakilerine de geçiyor. Tarifler uygulanıyor, ardından yorumlar yapılıyor. Birbirini izleyen blog'lar arasında da güçlü bir dayanışma ve bağlılık var.

Hatta bu blog'lar sayesinde meslek edinenler bile var. Zencefil adlı blog'un sahibi Funda Kendiroğlu da bunlardan biri. Funda Kendiroğlu uzun yıllar otomotiv sektöründe satış temsilciliğinden pazarlama koordinatörlüğüne farklı kademelerde çalışmış. Geçen yıl da sektörün sorunlarından bunaldığı bir dönemde, stres altında yaşamaktansa hobisini mesleğe çevirmeye karar vermiş.

Kendiroğlu, bundan birkaç yıl önce oğluna doğum gününde yapmak üzere kurabiye tarifi ararken blog dünyasını keşfetmiş. Bir süre araştırma yaptıktan, blog'lar arasında dolaştıktan sonra da Zencefil adlı kendi blog'unu kurmuş. Bu arada neredeyse tüm bulduğu temel pastacılık, pasta süsleme, kurabiye yapımı gibi kurslara devam etmiş. Ailesi, komşuları, akrabaları da gönüllü denekleri olmuş. Uzunca bir süre akrabalarına, arkadaşlarına doğum günü pastaları yapmış.

Doğum günleri için yaptığı pastaların, cheese cake'lerin, kurabiyelerin güzelliği, farklılığı kulaktan kulağa yayılmaya ve talepler gelmeye başlayınca da artık yola koyulabilirim deyip Zencefil Pasta ismiyle butik pastacılığa başlamış.

Funda Kendiroğlu, "Blog'umda genellikle 'Hoş Geldin Bebek Kurabiyeleri' ve 'Diş Buğdayı Kurabiyeleri'ne talep oluyor. Türkiye'nin her yerine kargo ile adrese teslim gönderebiliyorum. Genelde kırılma bozulma olmuyor ama her ihtimale karşı birkaç tane fazladan kutuya ekliyorum" diyor. Pastaları, cheese cake'leri ise daha çok Göktürk ve Kemerburgaz gibi yakın çevreden ısmarlanıyor.

İstekler sezonlara göre farklılık gösteriyor. Aralık ortalarında yılbaşı kurabiyeleri , şubat başında Sevgililer Günü kurabiyeleri, mayısta Anneler Günü kurabiye cupcake'leri, haziranda Babalar Günü kurabiyeleri en çok talep gören ürünler. Temmuz ve ağustos ayı içinde yaz sıcaklarında serin serin yenecek "light " seçeneği de olan çilekli ve frambuazlı cheese cake'ler isteniyor. Doğum günleri pastalarının üzerindeki mesleğe ya da hobilere özel şekerleme heykelcikler de çok ilgi görüyor. Ama bunlar için en az iki hafta öncesinden sipariş vermek gerekiyor.

Funda Hanım her şeyi kişiye özel, günlük olarak evinde üretiyor. Yumurtadan kremasına kullanacağı malzemeyi özenle seçiyor. Zaten hazırladığı bir kek ya da pastadan tattığınızda farkı anlıyorsunuz. Pastalar ve cheese cake'leri hem tazeliği hem formu bozulacağı için Kemerburgaz ve Göktürk dışına göndermiyor.
Funda Kendiroğlu'na zencefilpasta@gmail.com'dan e-posta atarak, blog'undan veya numaralı telefondan sipariş için ulaşılabiliyor