24 Temmuz 2009 Cuma

Satsumalı Limonata

Bu tarifi Sevgili Birsel-İrem'in evsahipliği yaptığı Soğuk İkramlar aktivitesine gönderiyorum. 5 Adet limonun suyunu sıkıp gözkararı su ekledim. 1 su bardağı su veya benim yaptığım gibi 4-5 tane tatlandırıcı ekleyabilirsiniz.
Limonatayı servis ederken her bardağa 3-4 tane buz nane yaprağı ekledim.limonatayı ekledikten sonra bardağın en üstüne kabukları ile 3-4 dilim yeşil elma ve herbardağa 8 e bölünmüş satsuma ekledim.

Satsumayı eklemeden bardağın çevresinde gezdirdim. Kokusu tüm bardağa yayıldı. (Satsumalar Bodrum pazarından))

Havuzlu Pasta

Bir anne evladına daha güzel hitap edebilirmi....''Hurma Gözlü Balım''





Ablam güzel kızı Öykü'nün kutlayacağı 19. yaşı için pasta yapmamı istedi. Pastanın dışını bana bıraktı. Pasta için 3 isteği oldu. Kakaolu pandispanya ve bol fıstıklı krokan ve üzerine yazılacak mesaj!!
Pasta içinde Kahve Dünyasının çikolata ve kakaosunu kullandığımda çıkan sonuç çok daha lezzetli olduğuna inandığım için yine aynı yerden alışverişimi yaparken yanında fıstıklı çikolatalı draje aldım.Öykü güneşlenmeyi çok sevdiği için ''Two Hour Party Cakes'' kitabında gördüşüm bu resmi modellemeye karar verdim. Kitapta terlikler yoktu, onu ben ekledim birde palmiyeler bende ağaç oldu)) İçinin çikolatalı pastacı kremasına fıstıklı krokan ve fıstıklı draje çok yakıştı.

Mutlu Yıllar Öykucüm, Seni çok seviyoruz..