14 Şubat 2012 Salı

Dana Carpaccio&Kremalı Makarna&Çikolata Fondü

Sevgililer günü kutlamak hiç bana göre değil. Deliye her gün bayram misali, sevdiceğim 15 yıldır yanımda, napıyım bir günü:)
Şakası bir yana bugüne neden sevgililer günü dendiğine dair ufak bir araştırma yaptım.
270 yılında Valentinus adlı rahibin kafası Roma İmparatoru tarafından kesildiği için Valentinus'u anma günü 'Sevgililer Günü' olarak kutlanıyormuş.
Neyse gelelim bu akşam eşim ve oğlum için hazırladığım menüye;
Başlangıç Dana Carpaccio. Marketten aldığım füme dana etinin üzerine temizlenmiş rokaları dizip varsa permesan yoksa (ben karstan yeni getirttiğim gravyer peyniri kullandım) kaşar peynirini rendenin kenarı ile çok ince dilimleyin. Üzerine balsamik, çok az zeytinyağı ve rende karabiber. Bu kadar basit ve çok lezzetli bir başlangıç.
Ana yemeğimiz, Kremalı Mantarlı Fettucini. Hazır kremalı mantar çorbası paketinin 3/1 ni 1 bardak süt ve krema ile kaynatıp haşlanmış makarna ile karıştırmak bu leziz yemeği hazırlamak için yeterli. Biraz da tuz tabii..Üzerine rende kaşar ise servis önerisi:)
Çikolata Fondüyü ilk kez beyaz çikolatadan yaptım. Meyve olarakta muza elma eşlik etti. İnanın elma daha çok yakıştı. Oy birliği ile gecenin yıldızı oldu çıktı kendileri...