31 Ekim 2010 Pazar

Limon Merengli Tart

Tart Hamuru:1/2 su bardağı un,150 gr tereyağ,3 çorba kaşığı pudra şekeri,2 yumurta sarısı,2 çorba kaşığı buzlu su ve vanilyayı hamur haline getirip 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tart kalıplarını kaplıyorsunuz. Pişerken kabarmaması için çatalla hamuru delerek 170 derecede kenarları pembeleşene kadar fırınlıyorsunuz.
Limonlu Krema;1 su bardağı şeker; 1/3 su bardağı mısır nişastası, 1 1/2 su, 3 yumurta sarısı, 1 limonun suyu ve 3 limonun kabuğu

Hazırlanışı: şeker ve yumurta sarılarını çırpıp diğer malzemeleri ekleyerek ocakta kaynaıp muhalebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Pişince borcama alıp üzerini strech film sarak dolapta soğutuyoruz.

Mereng için; 4 yumurta beyazı, 5 kaşık şeker, 1 paket vanilya 1/4 tatlı kaşığı tarta (8 yoksa 1-2 damla sirke)
Yumurt beyazlarını mikserde orta hızda çırparak yavaş yavaş şekerleri ,vanilyayı ve varsa tartar yoksa sirkeyi ( katılaşması için) ilave ediyoruz. çok çırpılırsa sulanır aman dikkat..

Tart hamururunun üzerine limonlu kremayı sürüp üzerine merengi ekleyerek 120 derecede üzeri pembeleşene kadar fırınlıyoruz

Sonuncu aşamada tarın fırından çıkmış hali.. hemen afiyetle kahvenin yanında keyif yapmaya başlıyorsunuz:))

Zencefilin Özeleştirisi :

1- İlk defa denedim limonlu kremayı. Ama dokusu lezzeti o kadar güzeldiki farklı yerlerde de kullanacağım bir krema oldu.

2- Yumurta akı adamı rezil de eder, vezirde!! Birçok farklı Mereng tarifi buldum. Aslında hepside birbirine benziyordu. Fırından çıkınca mereng söndü, sakız gibi yapışakan birşey oldu. Bunun nedenini bilen yada kendi mereng tarifini paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim...