6 Ağustos 2014 Çarşamba

Fındıklı Browni

Fındıklı Browni- Begonvilli Browni-Akşam güzeli...
Ne dersek diyelim, uzunca bir ara verdikten sonra paylaşmak için isabetli bir seçim oldu. İstediğim, damak tadıma uyan ve pratik bir browni tarifi için çok zaman geçirdim. Kışın okulda pastacılık bölümün de öğrencilerimle test ettik ve onayladık. Hem çok fazla malzeme istemiyor hemde çok zahmetli değil. Lezzeti ise damakta tad bırakıyor.
 
Malzemeler;

260 gr doğranmış bitter çikolata (%70 kakao oranı)

125 gr tereyağı

1 su bardağı (200 gram) şeker

4 adet yumurta

1 çay kaşığı vanilya özütü

3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı (130 gram) un

1/2 çay kaşığı tuz
.1/2 su bardağı kırık fındık
 


Hazırlanışı;


1.Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm kare bir kabın bütün kenarlarından 5′er santim dışarı sarkacak şekilde parşömen kağıdı serin.

2.Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.

3.Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

4.Un ve tuzu çok karıştırmamaya özen göstererek bu karışıma ekleyin.

5.Fındığı ilave ederek fırın kabına boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin ve 35-40 dakika pişirin.

6.Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.