5 Mart 2009 Perşembe

Double Chocolate Cheesecake

Haftasonu yeni bir cheesecake tarifi denedim. Tarif derken kitaplardan aramak bulmak yerine kendi yaratıcılığımı kullandım..Cheesecake'i keserken biraz zedelediğim için çektiğim fotoğrafta renkler birbirine girmiş görünüyor. Düşük derecede pişirdiğim için yumuşacık bir cheesecake oldu.Bitter ve beyaz çikolata karışımı uzun süre ağızlarda iz bırakacak farklı bir lezzet oldu.

Malzemeler;
3 paket labne (suyu süzülmüş)
1 su bardağı şeker
1 paket beyaz çikolata
1 paket bitter çikolata
2 yumurta
2 kaşık kakao
1 damla vanilya
1 kaşık nişasta
Taban için 2 yemek kaşığı tereyağ ve kakaolu kek.

Hazırlanışı;
Alt taban için ben kakaolu kek kullandım. Ufaladığım keki eritilmiş tereyağ ile yoğurarak çemberin alt kısmına kalıp şeklinde yaydım.

Cheesecake in üst katı için suları süzülmüş labneleri ve şekeri mikserede çırpıp krema kıvamına gelince yumurtaları tek tek ekleyip nişasta ve vanilyayı ekleyelim.Erittiğimiz beyaz çikolatayı da ekleyerek 2 dakika daha çırpmaya devam edelim ve hazır hale gelince 1 su bardağı kadarını ayırıp kalanını çembere dökelim. Eritilmiş bitter çikolata ve kakaoyu ayırdığımız hamura ekleyerek özleşene kadar tekrar çırpıp bu kremayıda çemberin üstüne dökelim. Hazırladığımız cheesecake'i önceden ısıtılmış 150 derecede 75 dakika pişirelim. Piştikten sonra en az 3 saat fırının kapağını açmadan bekletelim ve 1 gecede buzdolabında bekleterek servise hazır hale getirelim.