26 Nisan 2009 Pazar

Duchess Pasta

Hadi güzel bir haftaya güzel bir pastayla girelim...

Duchess Pasta pandispanyası badem ile yapıldığı için üzerine birşey eklenmese bile çok lezzetli oluyor. Pandispanyası soğuyunca üzeri Creme Anglaise Mousse ile kaplanıp dolapta dinlendiriliyor ve soğuk servis yapılıyor.Üzerinde kullanılan sos aynı zamandsa Vanilya sos olarakta biliniyor.


Pandispanyası için;
4 yumurta
110 gr. şeker
70 gr.un
30 gr çekilmiş badem
1 çay kaşığı toz vanilya
Yumurta ve şekeri koyu krema kıvamına gelene kadar çırpıp un,vanilya ve toz bademi ekleyelim. İki karışımı spatula ile hafifçe karıştırarak çembere dökelim. 175 derecede 30 dakika pişirelim. Pandispanyanın ince bir katını kullanacağımız için kalanını streche sarıp buzlukta bekletebilirsiniz.
Kreması için;
240 ml krema
60 gr. şeker
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz vanilya
1 yemek kaşığı toz jelatin
Kremayı ve vanilyayı ocakta kaynamaya bırakalım. Şeker, yumurta sarılarını karıştıralım ve kaynamak üzere olan kremaya ekleyerek karıştıralım. Bu arada jelatıni yarım bardak soğuk suda karıştırarak yumuşatalım. Mikrodalgada veya benmari olarak biraz ısıtıp sıcak sosa ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Krema oda ısısına gelince çemberin içine yerleştirdiğimiz pandispanın üzerine ekleyerek dolapta soğutalım.
Üzeri için glazür yapabilir veya hazır tart jöle ve çilekle süsleyebiliriz.