28 Ağustos 2010 Cumartesi

Limonlu Kek

Bizim Türkan Sultanın limonlu keki çok ünlüdür.
Lezzeti de pek güzeldir. Sıcaklar da pek mutfağa giremediğim için hemen keki blogumda misafir ettim))
Cumartesi sahur için ablama gittiğimizde iftar sonrası çay ile ne güzel gitti miss kokulu limonlu kek. Ellerine sağlık canım ablam..

Sahur Bereketi

16. Yılı bitirdik Sahur Toplantısında..Biz nişanlıydık, gençler de bebek.
Eksilme olmadı yıllar içinde eklenmeler oldu, büyüdük..Ramazan ayında cumartesi akşamları buluşup sahura kadar vakit geçirmek vazgeçemediğimiz bir seromoni oldu bizim için.. İşte bizim aile)) Bu hafta ablamın sahur sofrasında konuktuk. Bir aile eksiğimiz vardı, onları ekleyemedik.

Bolluğu bereketi birlikteliği bozulmadan daha uzuun senelerde birlikte nice sahurlara ağız tadı ile gireriz inşallah...

Kamyonet Pasta

Sevgili Arkadaşım Eda'nın oğlu Dimitri için yaptım Kamyonet Pastayı. Dimitri en baştan beri Zencefil Pastann en sadık hayranı. Konu pasta veya tatlı olunca Funda mı yaptı diye soruyor ona göre yiyiyor)) Kamyonet Pastayı kendi istedi içinide beyaz çikolatalı ve böğürtlenli yap diyecek kadar da ağzının tadını biliyor))

Dimitri'ye geçen sene yaptığım Korsanlı pastayı buradan görebilirsiniz.
Şu anda Edacım her an 2. bebeğini dünyaya getirebilir diye hızlı hızlı bebişin kurabiyelerini hazırlıyorum. Edacım eşin ile birlikte Dimitri ve dünyaya gelecek bebişiniz ile huzurlu mutlu sağlıklı yıllar dilerim.

Vişne Soslu Islak Kek

Islak kek yapmayalı ve yemeyeli ne kadar uzun zaman olmuş. Yaz akşamları için iftar sonrası demli bir çayın yanına ikram için güzel bir seçenek. Klasik ıslak kekten ayıran özeliği ise taze vişneli sosu ile servis etmem oldu... Islak keki hazırladıktan sonra taze vişne ile dr.otker tart jolesini hazırlayıp vişneleri ekleyerek dolapta soğutuyoruz. Evde yoktu ama vanilyalı dondurma ile birlikte demenizi öneririm..