26 Şubat 2011 Cumartesi

Elmalı Turta (Appel Strudel)

Kahvaltı masanız sağlıkla mutlulukla sarmalamış, ailenizle birlikte geçireceğiniz güzel keyifli bir pazar dilerim. Böyle güzel bir pazar tatilini tatlımı tatlı bir tarif ile lezzetlendirmek niyetindeyim:)


Viyana'dan onların appel strudel'i bizim elmalı turtamızın hamurundan almıştım. Yapmak için fırsat kolluyordum. Düşündüm ki pazar günü evde otururken kahvenin yanına harika gidecek hemen kolları sıvadım. Toplam hazırlama ve servise sunma süresi 1 saat. Bu kadar da kolay ama gerçekten çok lezzzetli. Bahsettiğim hamur rulo şeklinde yaklaşık 20 cm uzunluğunda bir paketti. Açınca gördümki bizim milföy hamurundan farkı yok. Bu harika lezzeti denemek isteyenler için tarifi aşağıda... 1 paket milföy hamuru, 3 elma,1 su bardağı kırık ceviz, 1 su bardağından 2 parmak az şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, üzeri için 1 yumurta sarısı,servis için pudra şekeri ve tüpte krema

Elmaları rendeleyip şeker , ceviz ve tarçınla tavada 5 dakika kadar çevirdi. Milföy hamurunu açıp (benim hamur uzun bir paket olduğu için 2 yada 3 tane hamuru uzulamasına serebilirsiniz) uzunlamasına iç malzemeyi ekledim ve uzun yanları kapayıp üzerine yumurta sarısı sürdüm.

150 derece fırında 15-20 dakika fırınladım. Pişince üzerini pudra şekeri ile süsledim. Servisi tüpte çiğ krema ile yaptım. Kimse 1 dilimle yetinmedi:))