21 Eylül 2012 Cuma

Mürdüm Erikli Turta

Merhabalar.Hayırlı Cumalar...
Eylül ayında bir koşturma ile geçti. Yeğenimi evlendirdik. Onun Kına hazırlıkları, ev hazırlıkları derken haftaya turşum çıkmış olarak başladım. Kına için bir sürü hazırlığım oldu. Duvar süslerinden Fal kavanozuna misafirlere dağıtılan hediyelerden içine konan fal kurabiyesine kadar. Bilin bakalım ne oldu. O yoğunlukta ve yorgunluktan çoğunu resimlemeyi unutmuşum. Olan resimleri ekleyeceğim ilk fırsatta..


Gelelim Mürdüm erikli Turtaya. Mürdüm eriğinden yapılan her şey bence çok lezzetli oluyor. Bu sabah evdeki mürdüm erikleri ile reçel yaptım. Reçel olunca yaklaşık 10 tanesini ezmeden tencereden aldım ve turta da kullandım.
Çok basit az malzeme isteyen tarif için;125 gr.oda ısısında margarin, 1 yumurta, 60 gr şeker, vanilya, 250 gr un ile 1 su bardağı file badem (isteğe bağlı). Üzeri için göz kararı mürdüm eriği...
Hamuru yapıp 1/3 ünü üzeri için ayırdım. Yağladığım borcama hamuru serip erikleri dizdi. Bademin tyarısını serptim. Kalan hamuru şeritler halinde üzerine serip kalan bademi serptim. 175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika fırınladım.

Fırından çkar çıkmaz bekleyemeden 1 dilimini kahvemle birlikte afiyetle yedim. Mürdüm eriği az da olsa suyunu bırakarak hamura lezzetini geçirniş. Hafif ve lezzetli olmuş.Deneyeceklere afiyet şeker olsun:))