10 Temmuz 2009 Cuma

Kolay Biber Salçası

Geçen yaz kaç kilodan biber salçası yaptım hatırlamıyorum. Belki 10 belki 15 kilo biber kullanmışımdır. Bu tarifi kullandım hepsinde de kışın ne bozulma oldu nede ekşime üstelikte yapması çok kolay..

Evde kalan çok az biberi önce iyice yıkayıp tohumlarını temizledim. Küçük küçük keserek rondodan geçirdim. Pütürlü püre görünümündeki sosu kısığa yakın ocakta dibini tutmaması için sık sık karıştırarak ( yaklaşık 30-45 dakika) suyunu çekene kadar pişirdim.

Yarım saatin sonunda suyunu iyice çekince sıcakken kavonaza döküp üzerine göz kararı zeytinyağı ekleyip yine sıcakken kapağını iyice kapadım. Artık yenmeye yada kış için bir kenara kaldırılmaya hazır. Denemeye değer, afiyet olsun..

Köz Patlıcan ve Köz Biber Salatası

Közde patlıcanı yada közde kırmızı biberi hep yapıp yemeyi severiz ama hepsi birlikte hazırlanan salata bambaşka bir lezzet oluyormuş.. Öncelikle ocağı fırını batırmamak için bir tenceremi sebze közlemek için ayırdım. Özellikle de ucuz yollu bir tencere seçtimki atarsam üzülmeyeyim diye))

Sırası ile çarliston biberleri yıkayıp tohumlarını temizleyip közledim. Ardından aynı şekilde kırmızı biberi. Ben közlenen biberlerin dış zarlarını temizlerken patlıcanları ve sarımsakları közlenmesi için tencereye koydum. Sarımsaklar çabuk yanıyor aman dikkat.

Sarımsaklar dahil hepsini kuşbaşı kesip bol zeytinyağı, tuz ve limon ile ( isteğe bağlı biraz sirkede yakışıyor) hazırladığım sosu n içinde harmanlayıp servise hazır hale geliyor. Hafif olması nedeni ile bu salata her yemeğin yanına çok yakışıyor....