15 Mart 2009 Pazar

Portakallı Haşhaşlı Kek

Yapılışı gayet kolay ve lezzetli bir kek tarifi. bu keki ilk kahve dünyasında denemiştim. Tamamen deniye yanıla kendime göre yorumlayarak bir tarif oluşturdum. 24 cm'lik dikdörtgen silikon kalıp için işte tarifi..

Malzemeler;
2.5 subardağı un
1 su bardağı +2 parmak şeker
1 su bardağında 2 parmak az sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı haşhaş
1 bütün portakal
1 çay bardağı süt

Hazırlanışı;
Şeker ve sıvı yağı krema kıvamına gelene kadar çırpıp yumurtaları ekleyelim. 1 portakalın kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkarak birlikte karışıma ekleyelim. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek çırpalım.
Kalıbımızı yağladıktan sonra karışımı kalıba dökerek önceden ısıtılmış 175 derecede 45-50 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra kalıptan çıkardığımızda servise hazır hale gelmiş olacaktır.