10 Nisan 2013 Çarşamba

Çikolatalı Mozaik Pasta

Çikolatalı Mozaik Pasta'nın içinde ne çok anlam var aslında..Çocukluğumuz-Nostalji-Vazgeçilmeyen Lezzet-Pratik-Hızlı ve Lezzetli...
Bir şeyin içine çikolata girer de lezzetli olmaz mı hiç. Geçen gün Frambuaz Çikolatalı yazımda tereciye tere satmayım diyerek tarifi çok özet geçmiştim. Hem arkadaş çevremden hem de direk gelen mesajlarda tarif paylaşmam istendi. 

 Biz pastayla uğraşanların buzdolabında çikolatalı ganaj illaki bulunur:) Birebir ölçüde erimiş çikolata ile oda ısısındaki kremayı iyice karıştır, çikolatalı ganajınız hazır. Bu tarifteki  gibi hızlı pratik ve lezzeti garantili Mozaik pasta yapmak için yumurtaya süte una ihtiyaç yok. Hazırladığınız ganaja göz kararı ( yoğunluğunu siz belirleyin, ben 1 paket kullandım) petibör bisküvileri kırıp karıştırın. Streç üzerine serdiğiniz pastayı şekillendirerek paketleyin ve servis zamanına kadar buzdolabın da bırakın. Servis için 1 parmak kalınlığında hafif verevine kesmeniz yeterli.


Benim kehvemin yanına hazırladığım pastamdaki çiçekler bahçemizden. Onları da dekor olarak kullandım:)