25 Haziran 2012 Pazartesi

Ev Yapımı Kayısı Kurusu


Haziran başından itibaren çoluk çocuk kendimizi Bodrum'a attık. Hava mis. Yediklerimiz köylerden, içtiğimiz süt sarı kızdan sıcak sıcak geliyor. Keyifler yerinde Allah'a Şükür:)

Ama bu Zencefil boş durur mu! Annemle gittiğimiz pazardan kayısıları çok beğenince biraz abartarak almışız. Reçelini yaptıktan sonra kalanını çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölüp kurutmayı denedim. Biraz da elma dilimledim. Geçen haftalarda hava daha da sıcak olduğu için bir kaç günde mahsulleri topladık. Ardından 8 kilo daha kuruttuk. Fakat kuruyunca 2 kiloya düştü. Kayısı da lezzetli olunca kurusu da lezzetli oldu. Ne katkı var ne kimyasal. Hiç temmuz ağustos sıcağını beklemeye gerek yok. Dolapta kalan meyveler doğruca kurumaya :))