6 Şubat 2012 Pazartesi

Ebruli Kek

Günaydın, İyi haftalar. Sağlıkla sıhhatle sevdiklerimizle birlikte olmamız dileğim ile güzel bir kek tarifi olan ''Ebruli Pasta'' ile haftaya merhaba demek istiyorum.
Çocukluk arkadaşım Billur size uğrayacağız deyince hızlıca yaptığım bir tarif fakat hem göz zevki hem de ağızda bıraktığı tattan dolayı denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 Su bardağı +2 parmak şeker
1 kaşık kakao
3 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
-Yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpın
-Kakao hariç tüm malzemeleri sırası ile ekleyin
-Hamurdan 1/2 su bardağı hamuru ayırıp kalanını borcama dökün
-Ayırdığınız hamuru kakao ile karıştırın . Akışkan bir hamur olmalı gerekirse süt ilave edin.
-Kakaolu karışımı borcamda en dıştanan başlayarak merkeze kadar çember şeklinde kaşıkla dökün.
-Hamurun merkezinden en dışa bıçağın ucu ile hamuru çekerek ebruli şeklini verin
-175 derecede 30-35 dakika pişme süresi yeterli.