12 Ocak 2009 Pazartesi

Ispanaklı Kiş

Kiş yapmayı,yemeyi ve misafirlerime ikram etmeyi her daim seviyorum...





Bugüne kadar Mutfak Sanatları Akademisi veya komşum sevgili arkadaşım Müge'nin tarifi ile kiş yapıyordum. Bu hafta sonu Sefa Usta'nın tarifi ile Ispanaklı Kiş yaptık. Gerçekten bu tarifte çok leziz oldu. Denemek isterseniz işte tarifi.


Malzemeler:

500 gr un

100 ml süt

100 gr yoğurt

250 gr tereyağ (margarinde olabilir)

15 gr şeker

15 gr tuz

2 yumurta sarısı


Sosu:

1/2 haşlanmış ıspanak

1 soğan

200 ml krema

1 yumurta

1'er tutam tuz ve karabiber

ve rende kaşar



Hazırlanışı;

Malzemelerin tümüne oda ısısındaki yağı ekleyerek mikserde karıştıştırıyoruz. Daha sonra yumuşak bir hamur olana kadar yoğurup, 30 dakika dolapta bekletelim. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirip kabarmaması için üzerine yağlı kağıt ve nohut ekledikten sonra 175 C. de yaklaşok 20 dakika pişiriyoruz.


Üzerinin sosunu yapmak için kavrulmuş soğanın üzerine haşlanmış ıspanağı keserek karıştırıyor ve hamurumuzun üzerine döküyoruz. Ayrı bir kapta 1 yumurtayı çırpıp krema, tuz ,karabiber ve rende kaşarı ekleyerek tart hamurumuzun üzerine dökerek 175 C fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.