6 Mart 2017 Pazartesi

BOYOZ


Aslında kendini Boyoz zanneden Kete desek daha mı doğru olur ne..

Pastacılık kursunda iki yıldır bu tarifi kete olarak uyguluyorduk. Yağ ile unu kavurup iç hazırlıyorduk. Şahane bir kete oluyordu.



Bu sene farklı gruplarımla tarifte minik değişiklikler yaparak görsel de gördüğünüz lezzete ulaştık. Mesela hamur bezelerini yağın içinde bekletmiyoruz.. Yağı hamura sürüp dinlendiriyoruz.

Adı her ne olursa olsun enfes bir lezzet. Denemek isteyenler için buyrun tarifi
Malzemeler:
500 ml. Süt
1 paket maya
5 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Göz kararı un

İçi İçin 400 gr eritilmiş tereyağ

Hazırlanışı:
Yumuşak bir hamur yoğurun, 1 saat mayalandırın
Hamuru 32 bezeye ayırın
Bezeleri tabak büyüklüğünde açın; içine yağ sürün. Hamuru  sarın ve yuvarlayın.
30 dakika dolapta dinlendirin.
Tekrar açın, sarın yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Bütün hamurları bu şekilde bitirince avccunuzun ayası ile hamurların üzerine bastırın. Yumurta sarısı sürüp 15 dakika 200 derecede pişirin.