4 Kasım 2013 Pazartesi

VANİLYALI KURABİYE

 
Evi mis gibi vanilya ile kokutacak içimizi mutluluk ile dolduracak bir tarif ile herkese
 iyi haftalar:)
Geçen hafta Fatih Halk Eğitim Merkezinde öğrencilerim ile hazırladığımız bu tarifi. Hazırlaması -hamurun buzlukta dinlenmesi ve pişirmesi toplam 1 saatinizi alacak hızda son derece pratik. Bu müthiş lezzetin gelelim tarifine...
 
 
 

Malzemeler;

1 paket tereyağı (oda ısında)
110 gr. Toz şeker
1 yumurta ( oda ısında)
400 gr. Un
1 paket vanilya

Hazırlanışı:
- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın
- Yumurtayı ilave edin
- Un ve vanilyayı ilave ederek yoğurun
- Kulak memesi kıvamına gelen hamuru ikiye bölün ve dinlenmesi için 30 dakika buzluğa atın
- Unlu tezgaha aldığınız hamuru 1cm. kalınlığında açarak kurabiye kalıpları ile şekil verin.
- Isıtılmış fırında 175 derecede  yaklaşık 15 dakika pişirin