21 Aralık 2008 Pazar

Yeni Yıl Öncesi Mini Parti





Çocuklarla geçirdiğimiz Mini Partimizde Sevgili Didem'in kendi elleri ile hazırladığı Frambuazlı Cheesecake ve Muhteşem Gateau Pastası ile benim yaptığım Yılbaşı Kurabiyeleri masamızı neşelendirdi. Keyifli geçen saatler daha da tatlandı))



Barış'ın 30 Yaş Pastası








Arkadaşımın ricası üzerine eşine süpriz 30 yaş pastası ve kurabiyeleri hazırladım. Partiye katılanların beğenilerini söylemeleri tabiiki çok hoşuma gitti.


Mutlu Yıllar Barış. Seda ve Sarp ile birlikte sağlıklı uzun yıllar dileklerimiz ile...

24 Kasım Öğretmenler Günü Kurabiyesi


24 Kasım da okulumuzda gerçekleşen çay saati için isteyen veliler hazırladıkları çörekleri, börekleri yanlarında getirerek öğretmenlerimiz ve çocuklarımız ile birlikte beraber vakit geçirme fırsatı bulduk. Bu özel gün için hazırladığım'' Linzer kurabiyelerin'' tariflerini aşağıda veriyorum.
Malzemeler;
210 gr. tereyağ oda ısısında
190 gr. tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 yumurta
380 gr. un
95 gr.ince çekilmiz toz fındık

Hazırlanışı;
Yağ ve şekeri çırparak krema kıvamına getirin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyerek hamur haline getirin. 30 dakika buzlukta bekletin.Arzu ettiğiniz kalıplarla şekil vererek ısıtılmış fırında kurabiyelerin kenarı sararana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Can 7.Yaş Doğumgünü Pastası




Can'ın doğumgünü pastasını yapmaya karar verdiğimde beraber deniz altı temasını seçmeye karar verdik. Hazırlıklar bittiğinde pastayı iki katlı yapmaya karar verdim. İki katlı pastanın en zor yanı sıcaktan pastanın kendini bırakması ve çökme ihtimaliydi. Pasta malzemelerinden sevgili Berna'dan alışverişimi yaparken fikir paylaşımında bulunduk. Sonuçta görsel ve lezzet olarak çıkan sonuçtan memnun kaldım. Fakat heyecenda pastanın tek resmini çekmeyi unutmuşuz.