7 Mart 2010 Pazar

Önüm Arkam Sağım Solum MACARON....

Dünyaca ünlü aşçılık okulu Le Cordon Bleu'nün executive pastacılık şefi Jean-François Deguignet Mutfak Sanatları Akademisi'nde Macaron eğitimi vermek için İstanbul'a gelince eğitime katılma şansı yakaladığım için çok mutlu oldum.Çok güzel bir gün geçirdik. Mehmet Aksel'e burdan teşekkür ederim. Ünlü şefi İstanbul'a getirerek bize bu güzel günü yaşattığı için..

Sabah erken gidince Şef Jean-François Deguignet ile sohbet etme imkanımmız oldu..

Çok güzel yeni dostlar edindik. Aynı istasyonu paylaştığım Deniz Hanım ile çok uyumlu çalıştık. Deniz de benim gibi macaron sevdalısı, herkes yapıp bitirdiğinde biz hala şefi takip ettiğimiz için her seferinde en geç biz bitirdik:)

Kimler vardı kimler. Sevgili Münevver Hanım ve Işılca Tatlar Bloğunun sahibi Işıl da ordaydı. Sevgili Münevver Hanımın yaptığı enfes macaronları daha önce tattığım için onları orda görünce şaşırdım. Yaptıkları her macarona şef perfect efektleri veriyordu:)

Gelelim macaron çeşitlerine; çikolatalı kalp macaron..

ve portakallı macaron..




Yoğun ilgiden dolayı Şef Jean-François Deguignet farklı eğitimler vermek için tekrar gelecekmiş. Kaçırmamanızı tavsiye ederim...

15 yorum:

Özlem Mertler dedi ki...

Güzel arkadaşım, sanırım bundan sonraki özel günlerimizde nefis makaronlarından da yiyeceğiz. Fotoğraflarda makaronlar süper, sen daha da süper görünüyorsun.

Kadınlar günümüzü kutluyorum, sevgiler.))

semra dedi ki...

Gününüzün güzel geçtiği resimlerden,macaronlardan ve yüzlerinizden okunuyor. Aldım 1 tanesini kahve yanına, elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

semoşum benim))))

özlemcim yorumun ilaç gibi geldi. sen kahve içmeye geldiğinde macaronla keyif yapacağız en yakın zaman da)))

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Funda'cığım,
Benim için de çok güzel ve faydalı bir gündü. İltifatların için çok teşekkür ederim ancak senin makaronların da çok güzeldi.Kendine haksızlık etme lütfen. Yapa yapa elin alışacak ve daha da güzellerini yapacaksın, bundan hiç şüphem yok.
Böyle güzel eğitimler de bile olsa seninle olmak çok güzeldi.
Çok çok sevgiler,

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Ne guzel fotograflar, bayildim. Macaronlarin hepsi ayni buyuklukte :) Cok cici:)

Dunya kadinlar gunun kutlu olsun.

ESMANUR dedi ki...

görüntüleri bu kadar güzelse kimbilir tadları nasıldır.

munevver dedi ki...

Sevgili Funda,

Ne güzel bir gündu değil mi? Heyecanlı, endişeli, meraklı ve zevkli saatler geçirdik. benim ayaklarım ağrıyor hala. O kadar saat ayakta kalmaktan. Eeee, yaş farkı, olacak o kadar.

Teşekkürler güzel sözlerin için. Yalnız sizin portakallı makaronlarınız da çok güzeldi, fotoğrafta görüldüğü üzere. Ben diğer katılımcılarınkini ( yanımızdakiler hariç) pek göremedim ne yazık ki.

Merak etme biz de hep sonlara kaldık.

Şimdi sıra evde uygulamada.

Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Sizinle birlikte olmakta güzeldi Işılcım..

Münevver Hanımcım kafayı çok taktım bu işe. En iyiyi bulana kadar bu aralar sürekli macaron yapacağım. Dünkü macoronları yiyen arkadaşlarım bayıldılar. En çok gönüllü deneklerim sevinecek bu işe))

İlk fırsatta görüşmek üzere..

Unknown dedi ki...

Canim arkadasim... Ne kadar sanslisin.... Ben de bayilirim makaronlara... Yapmasina ben de yaptim ama sizinkiler gibi olamam asla... Orada ögrendiklerini bizimle de paylasacaksin degil mi? Bilhassa ara kremalar konusunda hayli bilgisizim.... Detayli tariflerini bekliyor, birkez daha kadinlar gününü kutluyorum.... Sevgilerimle...

sevimlimutfak dedi ki...

Ne kadar güzeller, hepsi aynı boydalar, bayıldım valla. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Şehnaz dedi ki...

merhabalar,bloğunuz çok güzel...sizden çok güzel şeyler öğreneceğimi düşünüyorum...sizi arkadaş listeme ekledim bile...sevgiler......

Özlem dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis olmuşlar. Bu arada Kadınlar gününüz de kutlu olsun....

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Sevgiler Nucan.

Esra Özkutlu dedi ki...

Fundacım,
Şefimle tanışmışsın. Ne güzel bir şey yapmışsın katılmakla. Şef Deguignet'nin buraya gelmesi ve eğitim vermesi de harika. Büyük bir yetenektir gerçekten. Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar ben evde tadanlardanım. Harikaydılar...