9 Mart 2010 Salı

Peynirli Dereotlı Poğaça(yoğun istek üzerine düzeltildi))

Pazar sabah eğitime giderken pastaneden sade poğaça almak istedim ama dereotluyu tavsiye ettiler. O kadar lezzetliydiki eğitimde macaron yaparken aklımda hep bu poyça vardı. Akşam evde kendi tarifimi biraz değiştirerek denedim. Lezzeti yerinde ağızda iz bırakan bir poğaça oldu. Malzemeler: 500 gr un, 2 yumurta (beyazı içine sarısı dışına) 1 paket maya,1 bardak ılık süt,1 bardak su, 1 bardaktan az sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı mahlep( belli belirsiz bir tat katıyor) İçi için pernir ve dereotu
Bütün malzeleri ekleyip yoğurarak elde ettiğimiz hamuru mayalanması için üzerini örterek bekletelim. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dereotlu peynirli içi ekleyerek yuvarlayalım. tepside yarım saat daha mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarılarını sürerek 175 derece de 30 dakika fırınlayalım.
Dip Not: Hamurun mayalanmasını beklemiyecek kadar aceleniz varsa fınını 50 dereceye ayarlayıp mayalanmayı hızlandırabilirsiniz.

8 yorum:

annemineli dedi ki...

Canım çok güzel olmuş,benim çok sevdiğim bir tatdır.Ellerinize sağlık.Sevgilerrrrrrr....

birdutmasali dedi ki...

ah funda !!!
ayıp olacak şimdi
pek iç geçirdim galiba :))

şehnaz dedi ki...

öyle güzel görünüyorki...ellerine sağlık....

Tijen dedi ki...

Funda'cığım,
Poyça sözcüğünü sen mi yarattın? (Kusura kalmayasın gözüme yanlış gelen bir sözcük gördüm mü içimdeki editörden sinyaller geliyor!)

zencefil dedi ki...

bende dün fark ettim ama değiştirmeye üşendim.editöre sevgiler..

tülay dedi ki...

Geçen pazar bizim yediklerimiz değilmi bu poaçalar.Süperdi, süper,

nilay dedi ki...

Görüntü var ya muhteşemmmm. Müthiş bir renk olmuş. Ellerine sağlık.

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Süper görüntülü bir pogaça tadıda süper olmalı.Elinize sağlık.Sevgiler