2 Aralık 2009 Çarşamba

Üzümlü Cevizli Kısır

Sevgili arkadaşım Müge'nin tarifidir cevizli üzümlü kısır. Alıştığımız tariflerden çok farklı, soğan yok mesela. Ne zaman bu kısırı yesem tadı damağımda kalıyordu. Bayramda gelen arkadaşlarıma yaptım onlarda çok beğendiler.
Tarifi çok kolay;1 ölçü bulgur 1 ölçü sıcak su, 2 domates, 1 demet maydanoz, kuru üzüm,ceviz,nar ekşisi ve zeytinyağı...

Bulguru sıcak suda bekletirken üzümleride suda şişiriyoruz. Domatesler küp küp doğranıyor, maydonozlar kıyılıyor ve tüm malzeme harmanlanıyor. Damak tadımıza uyacak kadar üzüm ceviz zeytinyağ ve nar ekşisi ekleyerek servise hazır hale geliyor. Tarifi deniyeceklere şimdiden afiyet olsun.

5 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok değişikmiş denemek lazım:))

Adsız dedi ki...

Bu kısırı İzmire gittiğimizde annemden yeriz, çok lezzetlidir. Sizinde elinize sağlık.

tülay dedi ki...

Ne kadar farklı bir kısır tarifi. Kesinlikle en yakın zaman da deneyeceğim. Teşekkürler

semra dedi ki...

Bu sende yediğimiz kısır değilmi. Önce içinde hiç soğan ve salça olmaması garip gelmişti ama tadı çok güzel, ellerine sağlık.

menekşe dedi ki...

senin yaptığın herşey harika eminim buda öyledir en yakın zamanda deneyeceğim.