2 Aralık 2009 Çarşamba

Sarıyer Böreği

Sarıyer de börek yemeği çok severdim eskiden. Şimdi vakitte yok, istekte. Yazın bu böreği arkadaşım Nur da yiyince inanamamıştım. Lezzetleri çok benziyordu. Bu Bayram ikramlarım arasında aldı yerini..
Bence bu böreğin püf noktası malzemeyi bol kullanıp daha ıslak tutmakta yatıyor.
Malzemeler; Yuvarlak borcamda 3 yufka, 2 soğan ,1 kase kadar kıyma, 2 yumurta,1 çay bardağı kuş üzümü ve sulandırılmış yoğurt ve arzu ettiğiniz kadar sıvı yağ. 1 adet çırpılmış yumurtayı sulandırılmış yoğurt ve yağ ile karıştırıp yufka katlarının arasına bolca sürüyoruz. Ortaya sotelenmiş soğan kıyma ve kuş üzümlerini ilave edip kalan yufkaları katlandırarak böreği kapatıyoruz. En üste çırpılmış yumurtayı sürerek 175 derecede 45 dakika fırında pişiriyoruz.Tarifi deniyeceklere şimdiden afiyet olsun..

7 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Maşalah ne kadar kabarmış böreğin..Üstelik kat kat da olmuş..Ellerine sağlık canım..


Gecikmeli olarak K.Bayramını kutluyorum..


Sevgilerle..

Nur dedi ki...

Bu böreği bilirim çokda severim :) ama en ilgimi çeken alttaki cevizli ve üzümlü kısır ben içersine turşu doğarım ama ilk defa duydum cevizlisini birdahaki kısır denememde bunu untmazsam deneyeceğim ellerinize sağlık.
Buarada ceket sizden evvel satıldı haber vermek istedim, ilginize teşekkür ederim :)

Pembe Tatlar dedi ki...

Oo çok leziz gözüküyor ellerine sağlık canım...

Tijen dedi ki...

Funda'cığım,
Bayram kutlamana geç yanıt verebiliyorum kusuruma bakma ne olur. Güzel geçmiştir umarım tatil sizin için.

zencefil dedi ki...

Sevgili Gül gerçekten puf puf kabardı börek, bide sonra sönmese)

Nur, canımız sağolsun napalım..

Aslı, 1 dilim gönderdim bloguna..

Tijencim olsun, bayram tatlı telaşlarla geçti, siz iyimisiniz..

zencefil dedi ki...

Sevgili Gül gerçekten puf puf kabardı börek, bide sonra sönmese)

Nur, canımız sağolsun napalım..

Aslı, 1 dilim gönderdim bloguna..

Tijencim olsun, bayram tatlı telaşlarla geçti, siz iyimisiniz..

semra dedi ki...

Çok lezzetli olmuş kesin, eline sağlık canım benim.