10 Temmuz 2009 Cuma

Köz Patlıcan ve Köz Biber Salatası

Közde patlıcanı yada közde kırmızı biberi hep yapıp yemeyi severiz ama hepsi birlikte hazırlanan salata bambaşka bir lezzet oluyormuş.. Öncelikle ocağı fırını batırmamak için bir tenceremi sebze közlemek için ayırdım. Özellikle de ucuz yollu bir tencere seçtimki atarsam üzülmeyeyim diye))

Sırası ile çarliston biberleri yıkayıp tohumlarını temizleyip közledim. Ardından aynı şekilde kırmızı biberi. Ben közlenen biberlerin dış zarlarını temizlerken patlıcanları ve sarımsakları közlenmesi için tencereye koydum. Sarımsaklar çabuk yanıyor aman dikkat.

Sarımsaklar dahil hepsini kuşbaşı kesip bol zeytinyağı, tuz ve limon ile ( isteğe bağlı biraz sirkede yakışıyor) hazırladığım sosu n içinde harmanlayıp servise hazır hale geliyor. Hafif olması nedeni ile bu salata her yemeğin yanına çok yakışıyor....

5 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Canım gerçekten harika olmuştur ellerine sağlık mutlu hafta sonları:)

Adsız dedi ki...

hafif ve lezzetli olmuş kesin. ımm harika ellerine sağlık.

birdutmasali dedi ki...

NE ÇOK ,
NE ÇOK SEVERİMM..
HARKULADE..

semra dedi ki...

olsada yesek.eline sağlık.

menekşe dedi ki...

fundacım döktürmüşün arkadaşım.çok lezzetli görünüyor bu akşam deneyeceğim.sevgiler