Geçen yaz kaç kilodan biber salçası yaptım hatırlamıyorum. Belki 10 belki 15 kilo biber kullanmışımdır. Bu tarifi kullandım hepsinde de kışın ne bozulma oldu nede ekşime üstelikte yapması çok kolay..
Evde kalan çok az biberi önce iyice yıkayıp tohumlarını temizledim. Küçük küçük keserek rondodan geçirdim. Pütürlü püre görünümündeki sosu kısığa yakın ocakta dibini tutmaması için sık sık karıştırarak ( yaklaşık 30-45 dakika) suyunu çekene kadar pişirdim.
3 yorum:
Olmazsa olmazım her yemekte kullanırım ama hiç bu şekilde denemedim ellerine sağlık canım mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
hakikaten pratik bir tarif. biz önce közler, dış kabuğunu ve tohumunu temizler,rondodan geçirir ve kaynatırdık. bugün pazardan alıp senin tarifini deneyeceğim.eline sağlık
Bende evdeki kalan meyvelerden reçel, ezilmeye yakın domateslerden domates suyu falan yaparım. Bu süper fikir. Paylaşım için teşekkürler
Sevgiler
Yorum Gönder