8 Ağustos 2014 Cuma

Lorlu Sakızlı Kurabiye

Alaçatı'nın ünlü markası İmrenden sevgili arkadaşım Ebru'nun getirdiği sakızlı lorlu kurabiyeler beni benden aldı. İlk defa bir kurabiye için bitecek diye üzüldüm. Gerisini siz düşünün:)
 

Her zaman yaptığım lorlu kurabiyemin sakızlı versiyona uyarlamak istedim ama bu seferde elimde sakız yoktu. İmdadıma sevgili komşum Aslı yetişti. Kos'a yaptıkları seyehatten hem kendine hem bana mastika almış. Hemen sıcağı sıcağına denedim yeni uyarlamalı tarifi. Bence çok lezzetli oldu. Çayın yanına çok yakışan, ağızda dağılan pişerken evi mis gibi sakız kokutan lezzetli kurabiyeyi denemenizi şiddetle tavsiye ederim:)

MALZEMELER:
2.5 su bardağı un (gerekirse biraz daha ekleyin)
100 gr. kahvaltılık lor
1yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/4 paket tereyağı (65 gr.) oda ısısında
1 paket kabartma tozu 

Damak tadınıza bağlı 2 tatlı kaşığı mastika


HAZIRLANIŞI
1- Bir tencereye lor, yumurta, toz şeker, mastika, tereyağı, kabartma tozu konup karıştırılır.
2- Elenmiş 2 bardak un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.
3- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır, şekere batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi pembeleşene kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok: