9 Şubat 2012 Perşembe

Pazı Dolması

Akşama ne pişirsem derken pazılar gözüme ilişti pazarda, tazecik koyu yeşil. Hemen dolmanın pişmiş halini üzerinde yoğurt ile hayal ettim. Yerken dedimki tam hayal ettiğim gibi:)
Pazı dolmasını yapmak bana yaprk sarmadan daha kolay geliyor. Yaprakları saplarından ayrıp hepsini kaynar suya daldır çıkar. Hazırladığın içi yapraklara sar. Yapması kolay pişmesi kolay...

Gelelim saplara...Bir kaç yıl önce pazı aldığım bir köylü yaşlıca amca kızım sakın saplarını atma onları da pişir bana söz ver demişti. Onun hatırına sapları illaki değerlendiririm. Ya tencerinin dibine serip dolmaların dibi görününce yensin diye, yada hafif kaynatıp sirke ve tuz ile marin edip güzel bir meze haline getiriyorum.

Pazı dolmasını beğnip sevenlere, denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.



7 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

hmm ben çok severim ellerine sağlık sevgiler

Biranne dedi ki...

Ba-yi-li-rim. O kadar:)

nilay dedi ki...

Tek geçerim pazıyı
Bayılrız ailecek
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları

BİRİNCİSİN dedi ki...

Çok severek tüketiriz.Pazı sapları ile mıhla yaparım blogumda yayınlamıştım daha önce bak istersen fikir olur,ellerine sağlık sevgiler:)

birtutamkekik dedi ki...

Mmm...
Mıssa miss...
Ellerine saglik canım.
Harika görünüyor.
Bir tanecik aldım ucundan.
Sevgiyle kalasın...
:)

BİRİNCİSİN dedi ki...

Blogumda yan sütunda ki aradığın burada mı başlığına pazı kavurması yazıp ararsan tarifime ulaşabilirsin..Sevgiler:)

zeymuran dedi ki...

emınım cok lezzetlıdır ellerıne sağlık canım